ISDN'den IP‘ye geçiş

ISDN hatlarınız için yıllardır yüksek faturalar ödüyorsunuz. ISDN'den IP‘ye geçis yapın yeni teknoloji ve maliyet tasarrufu gibi avantajları yakalayın.

Günümüzde firmalar yüksek operasyonel maliyetlerden kurtulmak için yeni teknolojileri tercih ediyorlar. ISDN’den IP’ye geçis uygulaması Vodanet olarak müsterilerimize sagladıgımız katma degerli bir danısmanlık hizmetidir.

Vodanet İletişim Hizmetleri

Ülkemizde henüz bir tarih verilmese de Avrupa ve Amerika gibi bölgelerde 2022 yılından itibaren ISDN hat alt yapısını sağlayan sistemleri devre dışı bırakacakalrını açılamaya başladılar. Dünya üzerinde bir çok firma teknik sorun yaşamamak için ISDN hatlarını IP teknolojisine geçişini mecburen yapacaklar fakat operasyonel maliyetlerini iyi takip eden ve teknolojiden destek alan firmalar o tarihler gelmeden telekom hatlarını VoIP teknolojisine geçişini zaten tamamlamış olacaklardır.

ISDN ve SIP TRUNK Nedir ?

ISDN (Integrated Service for Digital Network), geleneksel telefon ağları üzerinden ses trafiğinin iletilmesi için 1986 yılında tasarlanmış bir iletişim standardıdır. ISDN BA ve ISDN PRA varyasyonları en fazla 30 kanal dış hat bağlantıları için kullanır. SIP (Session Initiation Protocol), IP (Internet protokolü) üzerinden ses trafiği sağlayan bir uygulama katmanı protokolüdür. VoIP (IP üzerinden Ses) teknolojisi günümüzde tercih edilen en ekonomik iletişim standardıdır. Sonuçta her iki teknoloji de firmanıza daha akıllı özellikler içeren dış hat tesisi sağlar. ISDN devreye alınırken ilave kablo çekimi ve modem gerekliliği gibi maliyetler SIP Trunk teknolojisinde olmadığından artık firmalar tarafından dış hat tesisinde IP hatlara geçiş hızlanmaktadır.



ISDN telekom hatlar yerine VoIP teknolojisini tercih etmek için 6 sebep

#1 Ses Kalitesi

VoIP teknolojisini çevreleyen en büyük efsanelerden biri, ses hizmetlerini internet üzerinden almanızın riskli olacağıdır. Bu popüler yanılgı, büyük ölçüde internetin doğasının büyük, güvenli olmayan ve düzensiz bir trafik bağlantısı olması nedeniyle ortaya çıkmaktadır.

Gecikme yüksek olduğunda veya bant genişliği kısıtlandığında ses hizmetleri zarar görebilir. Bu sorunlar, Vodanet olarak önerilen internet alt yapısı ile ofisinizde uygun bir bağlantı kullanılarak kolayca aşılabilir; yüksek hızlı fiber optik bağlantılar, inanılmaz derecede düşük gecikmeyi sağlarken, ses trafiği için ideal olan muazzam bant genişliği sunabilir.

#2 Yedeklilik

Ses ve veri bağlantılarını tek bir IP bağlantısına taşımanın en büyük avantajı yedeklilik yeteneğidir. ISDN tipi bağlantılarda, bakır kablo üzerinden gelen hat modem ile sonlandığından bu fiziksel bağlantı şekli neredeyse yedeklenmesini imkansz hale getiriyor. IP’ye taşınan hatlar ise düşük maliyet ile 4,5G mobil modemler sayesinde kesintisiz iletişim sağlanabilmektedir.

İnternet ağı üzerinden alınan ses hizmetleri için farklı alt yapı seçenekleri kurumlara çok daha fazla esneklik sunmaktadır. Üstün yedeklilik kabiliyetleri sayesinde mevcut alt yapıyı sağlayan cihazlar kesilse bile, şebeke servisinin minimum kesintiyle veya hiç kesintiyle otomatik olarak sürdürülebilmesini sağlanabilir.

#3 Esneklik

ISDN hat tesisinde hat ve kanal bloğu tahsis edilmiş bir telefon numarasıyla birlikte gelir. Yüksek ISDN hat maliyetleri VoIP ile ortadan kalkmaktadır.

IP ses tabanlı ses hizmeti, servis maliyetinin düşürülmesine yardımcı olan kanal bloklarından ayrıdır. Bununla birlikte, ana fayda, telefon numaralarının fiziksel kablolar ile ana santrala bağlı olmaması gerçeğinden kaynaklanmaktadır. VoIP teknolojisi ile SIP hatlar ile coğrafi yedeklilik sağlar. VoIP birden çok ofis lokasyonu arasında otomatik yük dağılımı yapılabilir ve tüm hatlar meşgulken bir ofise yapılan çağrıların başka bir ofisiniz tarafından yanıtlanabilmesini sağlar.

Aynı işlevsellik aynı zamanda firmalar için afet yönetimi durumlarında destek sağlar. Örneğin, bir işletmenin üretim tesislerinde sel felaketinde, telefon hatları tesis yeniden aktif hale gelene kadar kolayca tek bir (veya birden çok) ofise yönlendirilebilir.

#4 Düzenlenebilir Kapasite

ISDN ses hizmetleri ülkemizde 30 kanal olarak tesis edilmektedir, VoIP teknolojisi ile SIP hatlar işletmenin ihtiyacı kadar olan kanal sayısı ile ses hizmeti sunar.

IP ses kanalı sınırları, sabit bir fiziksel sınırlama yerine yazılım tanımlı bir ayar olduğundan, artan ses trafiğinin üstesinden gelmek için internet bant genişliğinin mevcut olması koşuluyla, ihtiyaç olan kanallar kolaylıkla eklenebilir.

ISDN hat modelinde 30’ar kanallar halinde alınan dış hatlar çağrı trafiğinde düşüş yaşayan işletmeler için ek maliyet olarak karşılarına çıkmaktadır. Bunu ortadan kaldıran IP ses hizmetleri ile kapasite değişikliklerinde uygulama kolaylığı ve maliyet tasarrufu sağlanabilir.

#5 Maliyet Avantajı

ISDN hat için ilk başvuru bedelleri, HDSL modem maliyeti ve aylık ödemeler toplandığında ISDN’in kurumlara bir yük haline geldiğini belirtebiliriz. VoIP tarafında bu maliyetlerin olmaması başlangıçta tercih sebebi olmasını sağlamaktadır.

Bağlantılardan elde edilen tasarruflara ek olarak görüşme ücretlerindeki maliyet avantajı da birçok işletmenin faturalarını yarıya indirebilmektedir.

#6 Uyumluluk

ISDN hat için telefon santralınıza ISDN Hat Kartı ilave edilmesi gerekmektedir. Oysa yeni nesil IP Telefon Santrallarında herhangi bir kart ilavesine gerek kalmadan yazılım tabanlı ayarlama ile devreye alınmaktadır.

Maliyet avantajının yanında devreye alma kolaylığı ile çok kısa sürede kullanıma hazır hale gelebilmektedir.

VODANET DESTEK TALEBİ


Profesyonel destek ekibimiz ISDN – IP geçişinde operatör seçimi ve sistem devreye alma aşamalarının sorunsuz geçmesini sağlayacaktır.

Bize Ulasın
0216 340 76 40


Bize Yazın
info@vodanet.com.tr

ISDN – IP geçiş hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak istermisiniz.

Firmanızın daha iyi bir iletişim kurması için yardımcı olmaya hazırız.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
Bu bilgiler başka kurum ve kuruluşlarla kesinlikle paylaşılmayacaktır.
Mesajınız Tarafımıza Ulaşmıştır.

Vodanet İletişim Hattı

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK İSTERMİSİNİZ?

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK İSTERMİSİNİZ?

0216 340 76 40